project: Jalan Redop

area: 3680 sqft

 


This 3 storey semi-detached house has gone thru a comprehensive addition and alteration work with a deep sense of nostalgic for the owner furniture and artifacts left over by their grandparent. Most of the cabinetry features are designed as the background to accommodate those collections. Airwell with water feature are employed in the core of the house to invites natural daylight and maximizing ventilation for a comfy & breezy dwelling environment like the typical shop house of the straits architecture. The rest of the house carries memories with the same theme of coziness as timber flooring and wall paneling are used throughout the house to create a harmonious adobe for the 3 generation occupants.


Jalan-Redop-1Jalan-Redop-2Jalan-Redop-3Jalan-Redop-4Jalan-Redop-5Jalan-Redop-6Jalan-Redop-7Jalan-Redop-8